Hoe meer vrouwenrechten, hoe kleiner de druk op onze planeet

Hoe meer rechten vrouwen krijgen, hoe kleiner de druk op onze planeet wordt, concluderen wetenschappers in het gerenommeerde tijdschrift Science.

“Alles draait om voeding. Volg de voeding en je weet waarom de diversiteit van het leven op de planeet in gevaar is”, schrijven Eileen Crist, professor wetenschap en technologie aan de Amerikaanse universiteit Virginia Tech, Camilo Mora, expert mariene biodiversiteit aan de Universiteit van Hawaï, en Robert Engelman, expert van het Worldwatch Institute.

“Wij zijn er de oorzaak van dat soorten massaal uitsterven, en de landbouw is waarschijnlijk de belangrijkste motor achter deze verliezen.”

11 miljard mensen
Van 1970 tot 2010 is de wereld de helft van zijn wilde dieren kwijtgeraakt. Ondertussen blijft de wereldbevolking maar groeien. Nu telt de planeet 7,5 miljard bewoners. Volgens de VN zullen dat er 9 miljard zijn tegen 2050 en 11 miljard tegen 2100. Allemaal extra monden om te voeden.

“Om iedereen te kunnen voeden moeten we onze landbouwopbrengst tegen het einde van de eeuw verdubbelen of zelfs verdrievoudigen”, schrijft Eileen Crist, de hoofdauteur van het artikel. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be