Hoe het verder ging met de jongeman in Geesteren

Foto: Combiner
Foto: Combiner
Een vervolg of een afsluiten van een eerder bericht. De politie heeft na onderzoek er het volgende van gemaakt. Er staat overigens niet dat er geen racistische grappen of opmerkingen zijn gemaakt:

[Het] incident werd door diverse media gepubliceerd nadat de broer van de 17-jarige jongen foto’s van het letsel en daarbij een tekst op Facebook had geplaatst. Uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat er een incident is geweest, doordat de aangever betrapt werd bij het wegnemen van flessen drank. Hierop is over en weer geduwd en getrokken, zonder dat hieruit letsel is ontstaan. Hierbij is tevens gescholden en zijn beledigende woorden geuit. Het is verder aannemelijk geworden dat het letsel bij aangever is ontstaan door een val van zijn fiets op een later moment, op een andere locatie, zonder dat daar anderen bij betrokken waren. De jongen verkeerde onder invloed van alcohol en was onvoldoende in staat zijn fiets te besturen.

De politie heeft de uitkomst van het onderzoek afgelopen maandag 27 juni besproken met de 17-jarige jongen en zijn ouders.

h/t Tonnie