Hoaxes

Zo nu en dat trap ik erin. Misschien trapt u er ook wel eens in. Een hoax. Hoaxes die heleScreenshot at 2017-09-01 09-38-19 bevolkingsgroepen of personen met een ‘afwijkende’ mening in een kwaad daglicht zetten. Terrorisme door desinformatie zou je het kunnen noemen. De opzet van dergelijke hoaxes is stuitend en kwaadaardig. Vandaag zag ik er weer een langs ratelen via twitter omdat iemand er iets van zei, duidelijk wilde maken dat het een hoax was. Een prima zaak.

Maar er is een categorie personen die hoaxes omarmt en als een virus verspreidt. Een virus dat, als het de kans krijgt, onschuldige personen in een kwaad daglicht stelt, verdacht maakt. Bevolkingsgroepen wegzet als, laten we zeggen, ‘in essentie niet te vertrouwen.’

U begrijpt dat mensen die dit soort hoaxes bedenken, verspreiden en vreten, als een onfrisse, afgekoelde drol, doorgespoeld dienen te worden. Zeg maar geruimd dienen te worden. Terug naar het riool waar hij thuishoort. Denkt u daarom even na voor u een bericht verspreidt dat te mooi lijkt om waar te zijn. Te lelijk lijkt om waar te zijn. Want de werkelijkheid is vaak banaler dan u en ik zouden wensen.

Verscheen eerder op de Frysk’s Blog.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.