Hoax: speler PEC Zwolle weigert verslaggeefster Fox een hand te geven


Vrijdagavond tweette het account @ForzaPECZwolle: “PEC Zwolle-speler Youness Mokhtar weigerde vanavond na PEC Zwolle – ADO Den Haag de hand te schudden van de vrouwelijke interviewster van FOX Sports”.ctrg5qjw8aawgaa-jpg-large

ctrg5qiwgaaa9kp-jpg-largeHet bericht werd onmiddellijk – en zonder fact check – overgenomen door de bruine rioolbladen Telegraaf en Algemeen Dagblad, kranten die altijd in zijn voor een extreemrechtse hoax.

Op de betreffende beelden is duidelijk te zien dat de verslaggeefster van FOX Sports helemaal niet probeert Mokhtar een hand te geven. De club zélf kwam ook onmiddellijk met een ontkenning (zie hierboven).

Ook verslaggeefster Aletha Leidelmeijer heeft de claim inmiddels weersproken:

Al snel werd duidelijk dat de betreffende accountbeheerder – ongetwijfeld een fan van de Grote Blonde Leider – had gezien wat hij graag wílde zien en bewust een speler – van nota bene zijn eigen club – vals had beschuldigd.

Na alle opschudding verwijderde @ForzaPECZwolle de betreffende tweet en bood ze Mokhtar en PEC Zwolle haar excuses aan. De schuldige accountbeheerder is inmiddels de laan uitgestuurd.

Verklaring ForzaPECZwolle:

ctrr5f-xeaafwrt-jpg-large