Hiddema keert zich tegen Baudet en Van Meijeren

Theo Hiddema – ooit de tweede man van FVD – heeft op Twitter felle kritiek uitgeoefend op Baudet en Van Meijeren. Aanleiding was een motie van FVD over een onafhankelijk onderzoek naar Satanisch Ritueel Misbruik.

In een vlaag van verstandsverbijstering heeft de Tweede Kamer vorig jaar een motie aangenomen om een onderzoek in te stellen naar aard en omvang van dit niet bestaande fenomeen. Alles om het rechtse plebs te plezieren, niet waar?

Forum – dat het electoraal tegenwoordig moet hebben van de getikte QAnon-aanhang – grijpt elke gelegenheid aan om de complotgekkies nog wat op te ruien. Het onderzoek vindt namelijk plaats onder controle van demissionair minister Grapperhaus van Justitie. Fout, volgens FVD, want Grapperhaus maakt zélf deel uit van de bloeddrinkende pedofiele elite. Je weet wel. Er moet dus een ‘onafhankelijk onderzoek’ komen. Hoe dat er uit moet zien is niet duidelijk, maar vermoedelijk wil FVD dat het onderzoekscomité wordt voorgezeten door Micha Kat.

De rest van de Kamer zag niks in het voorstel van Van Meijeren, wat natuurlijk leidde tot veel gespeelde verontwaardiging in FVD-kringen.

Nu kun je over Hiddema veel negatiefs zeggen, maar uitdrukkelijk niet dat hij irrationeel is. Hij reageerde dan ook als door een wesp gestoken op het gebazel van Van Meijeren:

Het is inmiddels een volstrekt raadsel wat Hiddema nog bij FVD doet (los van het opstrijken van zijn vergoeding als lid van de Senaat). In de Eerste Kamer is hij nooit aanwezig en hij moet zich toch ook realiseren dat de partij inmiddels in handen is gevallen van opportunisten die voor eigen gewin inspelen op de onderbuikgevoelens van het domste en meest asociale deel van de bevolking. Doe het juiste, Theo, en stap uit die partij. Met extreemrechts heb je geen moeite, dat weten we, maar met mensen die (voorwenden te) denken dat we in het geheim geregeerd worden door bloeddrinkende pedofielen zou ook jij niet moeten willen samenwerken. .

Uitgelichte afbeelding: Door DWDD – DWDD, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73142811