Het warme begrip voor kruisgrijpers

Zomaar een blik in de alledaagsheid van het uitgaansleven. In Groningen Stad maar het kan en zal overal zo gaan. En de reactie van de politie is veelzeggend.

Ik loop in een zomerjurkje met blote benen door een mensenmassa in een café in Groningen. Het is druk en er wordt geduwd en gehannest om me heen. Mensen schuiven langs elkaar, een elleboog tegen een tiet, een bil tegen een buik. Niks verontrustend. Zo gaat dat als het druk is.

Ineens voel ik dat het mis is. Een grote hand gaat achterlangs onder mijn rok door en grijpt in mijn kruis. Dat is niet best.

Het overkwam mij vorige week. Erger nog, het overkomt elk weekend heel veel vrouwen en meisjes. Dochters, echtgenotes, zussen, moeders en tantes. Het gaat niet altijd zo ver als toen, maar de helft van de keren dat ik me op de dansvloer waag, tikt er wel een vreemde op mijn kont.

Verder lezen bij de bron.