Het vergif van Jeroen Pauw cs.

Aan bovenstaand filmpje uit 2011 moest ik denken toen ik vernam dat een buschauffeur van Arriva in Brabant een vrouw met gelaatbedekkende kledij weigerde toe te laten in de bus.
Ik heb het al veel vaker gezegd: als politici en media doorgaan met hun vileine haatcampagne jegens islamitische medemensen, komt er een moment dat er tokkies zullen zijn die zich gelegitimeerd voelen te handelen naar het vergif waar ze dagelijks mee gevoed worden.
Een blik op social media als Facebook maakt duidelijk hoe groot het gevaar is waarin grote groepen medemensen verkeren wier wieg of die van hun ouders elders heeft gestaan. Fantasieën over opknopen, verbranden, massaal doodschieten en ga zo maar, door zijn schering en inslag.
Nu was het nog ‘slechts’ een buschauffeur met een gedragsprobleem die zich niet kon beheersen. En eergisteren was het een school waar men de ‘Marokaner-Frage’ trachtte ‘op te lossen’ door heel huichelachtig een meisje te weigeren onder het voorwendsel ‘anders zou ze gepest worden’ en ‘past niet in onze cultuur.’

Wat morgen?

In welke bochten zullen de Asschers, de Ruttes, De Boers, de Buma’s, de Mulders, de Pauws en al dat overige gajes dat ons dagelijks terroriseert met hun kwaadaardige hersenspinsels zich wringen om te trachten hun verantwoordelijkheid te ontlopen als er doden vallen, omdat deze of gene zich geroepen voelt Nederland te ‘verlossen’ van ‘het gevaar’ van ‘de moslims?’

Het wordt werkelijk heel hoog tijd dat het discours in Nederland van haat, geweld en gescheld jegens moslims, vluchtelingen, bijstandsgerechtigden, chronisch zieken en noem het maar op drastisch gaat veranderen. De kruik gaat namelijk te water tot ze barst. In dat geval zullen er meer zijn dan alleen de rechtstreekse daders die we aan hun verantwoordelijkheid voor wat er gebeurd is zullen herinneren.