Het vergif van Diederik Samsom

Er is zoveel vergif in de maatschappij waar je Diederik Samsom, voormalig twitteraar en nog leider van de PvdA in de Tweede Kamer, mee kunt linken dat zijn naam welhaast synoniem wordt met al dat maatschappelijk vergif.
Of het nou gaat om ‘etnisch monopolie’ en enge Turken in de fractie van de PvdA die heel ‘bedreigend’ waren omdat ze hun baard kamden of dat het gaat om de dwangarbeidswet die per 1 januari j.l. van kracht is geworden en de leugens over tienduizenden banen erbij in bijvoorbeeld de zorg.
Ook als het gaat om ‘Griekenland’ is het één en al ranzigheid wat Samsom betreft.
Zo schrijft hij op zijn Facebook-pagina (waar ie blijkbaar geen kritische vragen krijgt):

” Na het ‘nee’ bij het referendum is de situatie alleen maar verslechterd.”

Bron

Dat kan ik me vanuit zijn perspectief en dat van zijn partijgenoot Dijsselbloem voorstellen: een hele grote meerderheid van de Griekse bevolking heeft Dijsselbloem en de gangstermethoden waar hij en zijn kompanen voor staan, getrotseerd met een resoluut ’tot hier en niet verder.’
Komt bij dat als Dijsselbloem vandaag of morgen als gevolg van dit alles niet meer te handhaven is als voorzitter van die gangsterclub geheten ‘Eurogroep’, hij ook moeilijk nog te handhaven is als minister in dit land. Daarmee komt ook het einde dan in zicht van de politieke carrière van Diederik himself. Want Dijsselbloem is niet de eerste de beste in regering en fractie.

Maar uiteraard tracht hij met zijn opmerking de bijna 4 miljoen mensen die ‘OXI’ stemden en die blijkbaar in zijn ogen gek en onverantwoordelijk (alsof liegen over tienduizenden banen in de zorg erbij en over meer dan honderdduizend arbeidsplaatsen voor mensen met een beperking, die er slechts…416 bleken te zijn niet onverantwoordelijk is) zijn de schuld in de schoenen te schuiven wanneer er geen akkoord komt inzake hoe verder voor wat betreft die schulden. (De link verwijst naar een uitstekende uitleg van Harry Dillema ter zake).

En dan maakt Samsom op zijn FB-pagina een opmerking over de Griekse reders, de oorlogsuitgaven en of daar niet flink op bezuinigd kan worden en of de Grieken niet een fatsoenlijke bijstandswet kunnen maken:

” Bijvoorbeeld om de grote rederijen te belasten, of te snijden in hun enorme defensie-uitgaven. Of een fatsoenlijke bijstand te introduceren, zodat niet langer hele families van één pensioen afhankelijk zijn?”

Bron

Het is een staaltje van hypocrisie als welhaast alleen Diederik Samsom die ten toon kan spreiden.
Over die Griekse reders die geen belasting betalen: Samsom stelt niet de vraag waarom vijftig jaar lang daar niks aan gedaan is – en met goedvinden van o.a. Juncker en zijn maten – door voorgaande regeringen met onder andere broederpartij PASOK. Tsipras had in die luttele vijf maanden dat hij zit met de ellende veroorzaakt door zijn voorgangers dat meteen even recht moeten zetten. De schulden die gecreëerd zijn door de banken, de Griekse leiders en oligarchie zijn dus eigenlijk de schuld van Syriza en het uitblijven van een oplossing dus ook.
Aldus de redenering van Diederik Samsom die al moeite genoeg heeft met te snappen hoe de gang van zaken in Nederland is.
Trouwens, hoe zit het eigenlijk met de vrijstellingen van belastingen voor kerken en het koninklijk huis in dit land?
Bovendien denk ik dat er op de Zuid-as hier ten lande een hele hoop geld te halen valt dat met hulp van Nederland als BELASTINGPARADIJS de Griekse bevolking en de Griekse schatkist door de neus is geboord in de vorm van ontdoken belastingen. Terwijl Samsoms partij in de regering zit nota bene.

Dan die oorlogsuitgaven. Misschien zou Griekenland inderdaad subiet moeten stoppen met die flauwekul. Dat zou inderdaad het beste zijn.
De werkelijkheid is wel, zoals Walter hier heeft uitgelegd, dat Tsipras het in Griekenland niet alleen voor het zeggen heeft.
Bovendien: wat denkt Samsom wat Duitsland en Frankrijk zullen doen als bedrijven in die landen hun geld niet meer krijgen voor de geleverde wapensystemen?
Juist, met name Duitsland zal dan werkelijk alles op alles zetten ten einde ‘regime change’ te bewerkstelligen in Athene.
Dat weet Samsom heel goed en met zijn opmerkingen roept deze popie-jopie, deze schertsfiguur dan ook maar weer eens wat voor de Bühne. Wellicht in een krampachtige poging ‘links’ over te komen of zo. Hoor het holle vat klinken. Bovendien begrijp ik dat wat Samsom betreft de buitensporige oorlogsuitgaven onder PASOK en ‘Nieuwe Democratie’ geen probleem waren. Anders hadden we hem er immers wel eerder over gehoord.
Verder: heeft iemand van een partij en een coalitie die net een peperdure vliegende Fyra die niet vliegt gekocht heeft en waar regelmatig te horen valt dat de oorlogsuitgaven verhoogd zouden moeten worden en die net aan een nieuwe en zoveelste oorlog deel is gaan nemen (Mali) het morele recht anderen daar de wet over voor te schrijven?

Wat die bijstandswet die er zou moeten komen in Griekenland wat hem betreft: ik mag toch werkelijk voor de Grieken hopen dat ze zich nooit zullen inlaten met heksen van het type Jetta Klijnsma, haar fascistoïde ideeën en alle ellende die daaruit voor de betrokkenen voortvloeit.
Het is niet handig jezelf op de borst te kloppen en anderen ongevraagd van advies te voorzien als je niks hebt om te laten zien dat de moeite waard is te tonen lijkt mij zo.

Als laatste: wat mij ook hooglijk verbaasd heeft is het feit dat ik al deze vragen en opmerkingen van Samsom aan het adres van de Grieken en premier Tsipras over belastingheffing- en ontduiking, corruptie, oorlogsuitgaven en sociale verzekeringswetgeving nooit gericht heb zien worden aan het adres van oorlogsmisdadiger Petro Porosjenko die bovendien heel gemakkelijk en veel royaler van EU-geld wordt voorzien dan de Grieken…

Twee foto’s illustreren heel treffend de onvoorstelbare hypocrisie die in de PvdA ingebakken zit.
De eerste is een foto van Samsoms partijgenoot en uitbater van staatsgrepen en trouwringen Frans Timmermans bij..jawel:

PvdA'er Frans Timmermans: dikke vrienden met leider nazi-junta Oekraïne (screenshot eigen archief)
PvdA’er Frans Timmermans: dikke vrienden met leider nazi-junta Oekraïne
(screenshot eigen archief)

en deze is van dezelfde Timmermans nadat ie vanmorgen van Tsipras een spiegel voorgehouden heeft gekregen inzake hoe het tot de enorme ellende van het Griekse volk gekomen is:

Timmermans en Juncker na speech Tsipras (screenshot Twitter, dank aan Xander van der Wulp)
Timmermans en Juncker na speech Tsipras
(screenshot Twitter, dank aan Xander van der Wulp)

Wie daarna staatgrepen-uitventer Guy Verhofstadt hoorde (vanaf 49 min) is hopelijk nu echt genezen van de illusie dat mensen als Verhofstadt, Dijsselbloem en Samsom iets goeds kunnen betekenen voor Europa.
Welhaast gelijk een Griekse reder verbrast Diederik Samsom al 4543 dagen vastgekleefd aan het pluche van de Tweede Kamer met zijn leugenachtig popie-jopie gedrag uw belastinggeld.