Het recht jezelf te zijn in Nederland (als je tenminste geen moslim bent)

Een paar dagen geleden schreef de grote strijder voor het behoud van een racistische karikatuur tevens vliegramp-expert die al een uur na de ellende met MH17 wist dat het ‘de moslims’ waren die die massamoord gepleegd hadden en die tegenwoordig in de Volkschbruine Haat- & Lasterbode schijnt te schrijven, Joost Niemöller (zelf ook fervent liefhebber van massamoord als Endlösung voor veelal vermeende problemen) dit op zijn site:

2014-10-23 Oproepen tot geweld door Joost Niemöller

Lijkt mij althans het aanzetten tot geweld. Maar wie ben ik?
Hoe dan ook, een paar dagen geleden schreef een zekere Barry Vaander dit:

2014-10-28 Barry Vaander

Het fascistische Identitair Verzet riep eveneens op tot geweld tegen moslims:

2014-10-29 Identitair Verzet oproep tot brandstichting

terwijl een docent van de politieschool (mind you!), een zekere Nico Groenewold, ‘helemaal klaar’ is met ‘die k islamieten’ en ze asap massaal een vreselijke dood toewenst.

Je hoeft echt niet diep te graven op het internet om de indruk te krijgen dat de wens tot massamoord op islamitische medeburgers in dit land al lang niet meer beperkt is tot de geblondeerde tokkie-Führer en een paar horigen in een bierkelder. Massamoord op islamitische medeburgers: het is een diep gekoesterde wens bij velen: politici, politieagenten en allerlei schorem op sites en social media als Twitter en feesboek dat achter een toetsenbord heel flink is maar begint te janken zodra (want ze zijn er gelukkig nog: fatsoenlijke mensen die tegengas geven zoals Marrek Boerema en Piet Jansen en anderen) er een storm van verontwaardiging opsteekt. Zie hoe dat zwijn van een Marianne Propstra (VVD) begon te janken over een ‘gehackte kompjoeter.’
Zie hoe dat beest van een Nico Groenewold na zijn uitlating over een langzame en pijnlijke dood zich in allerlei bochten trachtte te wringen om de wereld te doen geloven dat ie zo’n spijt had. Je zou bijna medelijden krijgen met dat weerzinwekkende en ook welhaast deerniswekkende tuig van de richel.
Ook de NOS kan het niet nalaten wanneer fascisten in Keulen volkomen door het lint gaan op zijn minst te suggereren begrip te hebben voor dat tuig.
Tenminste, als je de laatste paar zinnen uit het hier aangehaalde berichtje ter zake op de site van die propaganda-site zo leest:

2014-10-27 ze hebben een punt

Uiteraard: ze hebben een punt en wie dat niet ziet, kijkt immers weg en dat is levensgevaarlijk. Dus moet je ze leren begrijpen:

2014-08-15 VVD Neerhof over Breivik

‘Ze’ hebben het er immers naar gemaakt?
Fijn dat de NOS dat ook snapt want laten we wel zijn: moslims is tuig en nazi’s zijn eigenlijk hele fatsoenlijke jongens en meisjes op wie je bovendien kan rekenen in moeilijke tijden.

Ben ik nou de enige die het opvalt dat wie je ook in afkeurende en veroordelende zin hoort over deze al ik weet niet hoe lang aan de gang zijnde tsunami van bruine haat jegens islamitische medeburgers en alle openlijke oproepen tot geweld jegens mensen (bij wie de daders op geen stukken na in de schaduw kunnen staan) het de minister van etnische registratie en state sponsored xenofobie Lodewijk Asscher in elk geval niet is?

2014-10-27 Asscher selectief

Want heeft u de minister uit de partij van ‘etnisch monopolie’ en ‘vernederen voor de eigen groep’ die er als de kippen bij is wanneer iemand een scheet laat – hoe verwerpelijk het verder ook is – richting joodse medeburgers of instellingen al gehoord over de poging tot brandstichting in een moskee in Etten-Leur?
Ik niet en evenmin toen er een huis van een Marokkaans gezin in Almere en een moskee aldaar beklad werden. Van de minister die bezig is de hobby’s van de Holocaust-organisatoren Stuckart en Heydrich op te poetsen mag iedereen in dit land zichzelf zijn zolang ie maar geen moslim is.
Dat is de stellige indruk die ik krijg van de selectieve verontwaardiging die Wilders’ mannetje in Bruin II van tijd tot tijd aan de dag legt.
Ook die bruine rat kan op geen stukken na in de schaduw staan bij hen die – zo lijkt het er toch wel heel sterk op – wat hem betreft vogelvrij zijn.