Het meest morele leger ter wereld nog moreler: moorden vanuit de bureaustoel

“Startup” – dat klinkt naar kopdrol, baard en glutenvrij bier, nietwaar? Hier berichtgeving over wat zo’n startup kan uithalen verder:

De Amerikaanse startup Duke Robotics bouwt kleine drones uitgerust met verschillende wapens, die worden verkocht aan het Israëlische leger.

Dat vertelt de oprichter van het bedrijf aan defensieblog Defense One. De TIKAD-drones zouden ook zijn aangeboden bij het Amerikaanse leger. Het is onduidelijk of deze instantie ze ook zal aanschaffen.

De TIKAD wordt uitgerust met onder andere machinegeweren en granaatwerpers. De startup gebruikt drones vergelijkbaar met consumentendrones, met bovenop meerdere rotoren om op één plek in de lucht te blijven hangen.

Het huidige model van de TIKAD wordt op afstand bediend door een mens. Hierdoor kan een soldaat deelnemen aan een gevecht zonder in levensgevaar terecht te komen.

Bron.
Nu.nl heeft zo’n bericht natuurlijk ook niet van een razende reporter in Florida, maar van een griezelige site, het soort griezelige sites waarvan je beter wel kennnis kunt nemen.