Het Israelische leger spreekt zichzelf vrij van oorlogsmisdaden in Gaza

Het Israelische leger heeft zichzelf vrijgesproken van schuld aan oorlogsmisdrijven in een serie gebeurtenissen tijdens de militaire campagne van 2014. Tijdens deze campagne werden 2351 Palestijnen gedood mensen, van wie tweederde burger. Ook 73 Israeli’s kwamen om.
In een verklaring zei de militaire Advocaat Generaal dat zeven onderzoeken waren afgesloten zonder dat er vervolgingen waren ingesteld. De gevallen betroffen onder meer een luchtaanval op 1 augustus 2014 op een huis in Rafah in het zuiden van de Gazastrook, waarbij 15 leden van de familie Zurub werden gedood. Volgens het leger werd het huis gebruikt als commandocentrum van Hamas. Onder de doden was een commandant van Hamas, Nazmi Zurub. Daarom was de ”nevenschade” in relatie tot het militaire voordeel van de aanval, hoewel hoger dan verwacht, ”niet te beschouwen als excessief”.

Adel Zurub, een broer van de eigenares van het verwoeste huis, noemde dit onzin. Nazmi Zurub was bij een andere aanval gewond geraakt. Hij was niet in het getroffen huis, volgens hem.
Een ander geval betrof het doden van 10 mensen bij de ingang van een school van de VN, een aanval die scherp was veroordeeld door secretaris generaal Ban Ki Moon van de VN. Volgens het Israelische onderzoek was de aanval gericht tegen een motorfiets met drie militante erop, die plotseling een andere afslag nam dan verwacht, De raket die op hen was afgeschoten, met een geringe explosieve kracht om niet teveel burgerslachtoffers te maken, kon toen niet meer worden gestopt. Procedureel was de gang van zaken in orde geweest, aldus de militaire Advocaat-Generaal.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist