Het gezonde volksgevoel sloeg toe in Oisterwijk

Het gezonde volksondervinden, zoals gepredikt door een poezenliefhebber onderscheidenlijk een Groot Vaderlandslievend Intellectueel in de Tweede Kamer, vond zijn doelwit in Oisterwijk bij de kermis vorig weekeinde:

In de nacht van vrijdag op zaterdag moest een 23-jarige asielzoeker met een ambulance naar het ziekenhuis, nadat hij in elkaar was geslagen. Samen met twee andere bewoners van het azc in Oisterwijk werd hij er door kermisgangers van beticht onzedelijk gedrag in de richting van meisjes en vrouwen te hebben vertoond.

Bij de politie is daarvan nadien door niemand aangifte gedaan, maar diezelfde avond nam een groep van minstens tien kermisgangers wel het recht in eigen hand. Twee van de drie asielzoekers wisten net na middernacht aan een afranseling op de Gemullehoekenweg te ontkomen. Ze waren op weg terug naar het azc.

De politie heeft er overigens in haar berichtgeving voor gekozen om de ’23-jarige in Oisterwijk verblijvende man’ niet als asielzoeker aan te duiden.

Meldt het Brabants Dagblad.
Bij kermissen is het altijd gedonder, dat is algemeen bekend. Aangifte tegen de in elkaar geroste “asielzoekers” is niet gedaan, ook niet tegen het volksgerichtgepeupel overigens.