Het gezonde volksgevoel gaat zich roeren in Amstelveen

De actiegroep met zogenoemde ongedocumenteerde vluchtelingen van We are Here heeft vannacht een kantoorpand gekraakt op de Mr. G. Groen van Prinstererlaan.

Meldt de lokale omroep. De groep van Wij Zijn Hier is maandag uit het blok aan de Rudolf Dieselstraat in Watergraafsmeer vertrokken, waarna corporatie Ymere meteen aan de sloop van de panden begon (waarover eerst werd gezegd dat ze “al bewoond” waren.)
De toren aan de Amstel op de hoek met de Ringvaart Watergraafsmeer, een leegstaand kantoorpand dat nodig hotel moet worden, bleek “bewoond” door het zoontje van net afgetreden VVD-wethouder Van der Burg.
Dus is de hoofdmoot van de groep neergestreken in een enorm leeg kantoorgebouw in Amstelveen. Waar het olksondervinden net meer leeft dan in de hoofdstad.

Een groep Amstelveners die zich heeft verzameld in de groep ‘Project X – We were here first’ wil vrijdagavond vanaf 19.00 uur een ‘biertje gaan drinken’ op de parkeerplaats van het gekraakte kantoorpand aan de Mr. Groen van Prinstererlaan. ,, Neem gerust jullie vrienden, kennissen, stink- en rookbommen mee om je stem wat kracht bij te zetten,” valt in de uitnodiging op Facebook te lezen.

De Amstelveners zijn verre van blij met de komst van de krakers en willen dat vrijdagavond duidelijk laten blijken.

“Een biertje doen”. Klinkt naar uiterst beschaafde lieden.

RTVA 1 en RTVA 2.