”Het enige verwijt waartegen ze geen verweer hebben, is dat Israël niet democratisch is”

Het onderstaande stuk schreef ik voor het Decembernummer (jaar 25 nr. 99) van De Brug, het orgaan van SIVMO (Steuncomité Israëlische Vredes- en Mensenrechtengroepen). Deze site blijft tot nader order verder nog even gesloten, wegens studieredenen, op mijn Engelse zustersite geeft ik wel nog nieuws.

”Tijdens de Kristallnacht werden duizenden winkels en eigendommen van Joden en honderden synagogen vernield en platgebrand door Duitse bruinhemden. Misschien was de meerderheid van de Duitsers het er niet mee eens, maar ze hielden zich stil. Wanneer in Israel twee kerken en tientallen moskeeën in vlammen opgaan en honderden Israëlische supporters van Beitar roepen “dood aan de Arabieren” na iedere voetbalwedstrijd, wanneer een familie levend wordt verbrand, als een jongen van 15 levend wordt verbrand, blijft de meerderheid zwijgen, al zijn ze misschien geschokt. ” (….)”De Kristallnacht kwam niet zomaar uit het niets ”uit de lucht vallen”, het was het product van een ontwikkeling die a langer aan de gang was. En we kunnen in Israel zien dat daar de laatste jaren een vergelijkbare ontwikkeling gaande is.”

Dit is een – verkort – citaat van één van de spreeksters op de Kristallnachtherdenking dit jaar (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist