Het enige goede kabinet is een demissionair kabinet

Iedereen die bejaarde ouders heeft, of heeft gehad, had kunnen zien aankomen dat ouderen achteruit gaan als je ze uit verzorgingstehuizen zet of houdt totdat het ècht niet meer kan. Alleen de VVD met hun immer opgewekt participerende kiezers en de PvdA, die zeker wist dat we met dit kabinet sterker en socialer uit de crisis zouden komen, niet. Zelfs Martin van Rijn niet, wiens vader nota bene zelf op televisie aan zijn zoon moest komen uitleggen dat het niet helemaal flex liep met die ouderenzorg, zelfs niet ín de verzorgingstehuizen.

Maar dit soort toestanden krijgen we nu dus met dank aan al die VVD-stemmers en de collaborerende PvdA die, nu alle neoliberale maatregelen zoals bijvoorbeeld deze in de ouderenzorg, de dwangarbeid voor bijstandstrekkers en de JSF doorgevoerd zijn, ineens rode huilverhalen ophangt over strijd en dergelijke.

Jullie kunnen nog één ding doen, PvdA, en dat is zo gauw mogelijk het tapijt onder deze regering uittrekken. Verzin maar een mooie, nobele reden ervoor, dan komt er tenminste nog íets positiefs over jullie in de geschiedenisboekjes terecht over deze laatste beschamende jaren uit jullie bestaan. Voor de nu nog levende mensen maakt het niet meer uit, want van hen gelooft nog maar nauwelijks iemand jullie vrome fletsrode kletspraatjes.

Niet dat we er dan qua regering op vooruit gaan, trouwens, want nog afgezien van het feit dat we vrijwel in een éénpartijstelsel leven, krijg je met het huidige electoraat er slechts een zo mogelijk nog rechtsere regering voor terug, met waarschijnlijk het CDA en D66 erin. Dit land lijdt namelijk collectief aan cognitieve dissonantie. Alles wordt minder en slechter, alle voorzieningen worden afgebroken, gut hoe zou dat toch komen, en maar rechts blijven stemmen met zijn allen, dan komt het vast wel goed. Of PVV stemmen natuurlijk, want het komt allemaal door de islam en de (gekleurde) buitenlanders. De SP zou hiervoor een alternatief moeten bieden maar is daarvoor te suf en te slap, en begint trouwens eveneens gevaarlijk naar het centrum over te hellen.

Maar in elk geval zouden die toch oh zo noodzakelijke ‘hervormingen’ dan weer een tijdje stop gezet worden. Als ik schrijf hervormingen bedoel ik natuurlijk bezuinigingen. Al zolang ik stemgerechtigd ben, en dat is een dikke dertig jaar, heb ik nooit iets anders gehoord dan dat er bezuinigd moet worden. Men is dus gewoon al dertig jaar bezig alles af te breken wat in de jaren zestig en zeventig opgebouwd is.

Het enige goede kabinet is een demissionair kabinet. Dan weet je tenminste zeker dat er niet weer allerlei rampzalige plannen doorgevoerd worden.