Het Eerlijke Verhaal: zwangere Yezidi uitgezet, man mag blijven

Goed te weten dat Nederland een totaal seculier regime kent, want met het CDA in de regering zou dit natuurlijk niet vlak voor de kerst gedaan zijn maar erna:

Protesten in Nederland tegen de uitzetting van de vijf maanden zwangere asielzoekster Khairai Barakat hebben geen effect gehad. De 22-jarige Yezidi-vrouw is [eergisteren] op een KLM-vlucht naar Roemenië gezet. Dat bevestigt haar man Naji Haji, die zelf wel een verblijfsvergunning voor Nederland heeft. “Dit is echt heel erg verdrietig”, zegt hij.

Barakat was een van de Yezidi’s, een Koerdisch volk, die in de zomer van 2014 hun toevlucht zochten op de berg Sinjar, op de vlucht voor Islamitische Staat. Nadat de berg was ontzet door Koerdische strijders vluchtte ze naar Europa. Ze belandde in Roemenië en liet zich daar registreren. Daarna reisde ze door naar Nederland omdat haar man hier al enkele jaren woont. (…) Nederland zette de zwangere vrouw twee maanden geleden vast in vreemdelingendetentie.

En zo wordt Nederland er weer een stuk sterker en socialer op dankzij de door journalisten gekozen Politicus van het Jaar.