Het daverende succes van Diederik Samsom: 10 kinderen uitgeruild voor 500 miljoen

Al het slechts wat ik ooit over Diederik Samsom heb gezegd, neem ik bij deze zonder enig voorbehoud terug.
Dankzij zijn vasthoudendheid hebben maar liefst tien – u leest het goed: tien! – kinderen van de meer dan vijfhonderd een zogeheten kinderpardon gekregen.
Mensenlevens zijn onbetaalbaar dus over die vijfhonderdmiljoen die de allerrijksten van dit land over de ruggen van degenen die toch al niks hadden er in ruil voor kregen, zal ik niks zeggen.

Dat zo’n geweldig politicus, zo’n kindervriend, zo’n weldoener, zo’n principeel en standvastig vechter voor mensenrechten – die onlangs ook nog even in een vloek en een zucht het ‘bed bad brood’ voor elkaar wist te krijgen – onze medeschrijver Huib schoffeerde in plaats van hem netjes antwoord te geven op diens vraag of Anne Frank in ’39 ook in aanmerking zou zijn gekomen voor dat pardon… het zij hem vergeven.
Ik hoop dat die andere 520 kinderen die de misdaad begaan hebben kind te zijn dat in ons glorieuze land is terechtgekomen, nu spoedig gedeporteerd zullen worden. Zet ze maar op een bootje in de Middellandse Zee. Je kunt goddomme niet iedereen een pardon voor begane misdaden geven en maar binnenhouden zeg. Die kinderen zijn, in het jargon van fascist, coalitiegenoot en kandidaatpimfortynprijswinnaar Fred Teeven wiens misdadige beleid ooit door de kinderombudsman als ‘idioot’ bestempeld is, ‘verwijderbaar’ en ‘ontruimbaar.’

En wie kan die acht op de tien kinderen nou wat schelen die nog steeds in justitiële jeugdinrichtingen – zeg maar gevangenissen – zitten zonder enig uitzicht op verbetering van hun lot? Of al die andere structurele misstanden waar kinderen van te lijden hebben dankzij Bruin?
Wijlen Salvador Allende kan wel ooit gezegd hebben dat die kleine misbaksels geboren worden om gelukkig te zijn maar zo gaan wij in dit participerende land dankzij de PvdA niet met elkaar om.
Oh, en nu even serieus: ik neem niets terug van wat ik ooit over Samsom en zijn kompanen heb gezegd. Wat mij betreft wordt het hele ranzige, liegende, corrupte, criminele, huichelachtige, staatsgrepen en oorlogen organiserende, racistische, kindermisbruikende zootje op een boot in de Middellandse Zee gedumpt.
Lees hier het hele verhaal over wat er met kinderen gebeurt als je ze tot ‘uitruilthema’ in een koehandeltje tussen twee tot op het bot misdadige politieke partijen maakt.
Het wachten is na een verbod uitgevaardigd door de SVB te berichten over de PGB-puinhoop (ook al zo’n hoogstandje van de PvdA) nu op een verbod voor organisaties als Defence for Children om te berichten over het kinderparadijs van Samsom en Zijlstra.