Het charme-offensief van ‘politievakbond’ ACP

De politie heeft het moeilijk en is zoals Pep Stolk schrijft: zielig.
Daar is ook alle reden voor. Niet alleen in Amerika, waar zo’n zwarte activiste de euvele moed heeft na een volkomen terechte arrestatie wegens een niet functionerend knipperlichtje zomaar dood te gaan in de cel, is de politie zielig.
Ook in ons land is dat het geval. Het is toch van de zotte dat een festivalganger zomaar dood gaat als vijf leden van de gewapende tak van de PVV bovenop hem gaan zitten, terwijl zijn nek in de klem gehouden wordt. Dat er mensen zijn die dat als moord beschouwen. Dan is er ook nog het geval van een agent die door zo’n rechter veroordeeld is omdat ie iets te vlot was met zijn schietijzer. Schandalig gewoon en daarom is het goed dat de politie met haar kant van het verhaal komt, zoals op de feesboekpagina van de ‘politievakbond’ ACP.
Voor degenen die net zo weinig tijd hebben vandaag als ik zal ik dat stukje even voor u samenvatten:

De wet geldt niet voor politieagenten en voor degenen voor wie de wet wel geldt zijn de straffen veel te weinig en veel te mild.
Verder is het zo dat als een politieagent reden ziet zijn blaffer te trekken en erop los te gaan knallen, dat zo’n D66 softie van een rechter niet de gore moed moet hebben te twijfelen aan de juistheid daarvan. Punt. Einde discussie.