Henk Blekers gedachtenkronkels, moeilijk uit te leggen

Aandachtige lezing maakt helder dat er één kernprobleem is met de voorgestelde nieuwe natuurwet: de wet is niet uit te leggen. Niet aan rechtenstudenten, niet aan ondernemers en zeker niet aan kinderen. De nieuwe wet maakt veel inzet uit het verleden ongedaan en mist respect voor dieren.

Zo wil Bleker de waarden als weidsheid, ongereptheid, stilte en donkerte van natuurgebieden als de Waddenzee, de Biesbosch en de Gelderse Poort geen bescherming meer bieden via het natuurbeschermingsrecht. Weliswaar kan het ruimtelijke ordeningsrecht een beschermende rol vervullen, maar dit spoor laat veel ruimte voor afwegingen en politieke invloeden. Lange termijnbescherming is dan minder gewaarborgd. Hoe moet dit worden uitgelegd aan de burger die juist deze bredere natuurwaarden zo waarderen? (De nieuwe natuurwet van Bleker is niet uit te leggen – Trouw)

Kortom, goed rentmeesterschap en het CDA? Nah, heeft niks meer met elkaar te maken. Henkie is er alleen voor de kiloknallerproducerende hufters, de rest van Nederland mag in de bijbehorende stront zakken.