Heet heet heet: de wereld is aan het bakken in 2016

De warme dagen van juli 2016 doen ons zweten. Niet alleen ons, over de hele wereld worden records verbroken. Uit nieuwe data blijkt dat de wereld in 2016 aan het bakken is. Toch blijft de Republikeinse partij in de VS denken dat de klimaatverandering een grote grap is.

De Republikeinse Partij kwam van 18 tot 21 juli 2016 samen in Cleveland, Ohio voor de partijconventie waar hun kandidaat voor het presidentschap werd aangeduid. Hoewel een minderheid van Republikeinen de invloed van de mens in de opwarming van de aarde erkennen, blijft de Republikeinse Partij in het algemeen argwanend en ontkennend. Toch blijkt uit nieuwe data dat de wereld wel degelijk in vuur en vlam staat.

De Amerikaanse overheidsdienst National Oceanic and Atmospheric Association (NOAA) verklaarde dat juni 2016 1,62 graden Fahreneheit (ongeveer 1 graad Celsius) hoger was dan het gemiddelde in de twintigste eeuw. Dit brak het vorige record en juni 2016 werd de warmste juni in de geschiedenis van de moderneweermetingen. Meer nog, de gemiddelde globale oppervlaktetemperatuur van de zee brak ook een record in dezelfde maand juni 2016.

Het breken van twee records bleek nog niet genoeg te zijn. Het Goddard Institute for Space Studies (GISS) van de NASA meldde dat de eerste zes maanden van dit jaar (januari tot en met juni 2016) ook het warmste half jaar was op aarde sinds de metingen bestaan. Daarenboven registreerde NASA ook dat vijf van de zes maanden (januari tot en met juni 2016) records braken voor de kleinste maandelijkse ijsomvang van de Noordelijke Ijszee sinds 1979.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be