”Hebron killer” Elor Azaria krijgt slechts 1,5 jaar voor doodschieten gewonde Palestijn

De Israelische sergeant Elor Azaria (20), die in januari door een militaire rechtbank schuldig bevonden was aan doodslag, heeft woensdag zijn straf te horen gekregen: 1,5 jaar gevangenisstraf, een jaar voorwaardelijk en degradatie tot korporaal. Azaria schoot verleden jaar maart de 20 jarige Abdel Fatah al Sharif dood die gewond op de grond lag, nadat hij was neergeschoten. Samen met een kameraad, Ramzi al Qasrawi, zou al Sharif met een mes een aanval hebben uitgevoerd op Israelische soldaten die daarbij licht tot matig gewond raakten.

Azaria had de pech dat zijn daad werd gefilmd door een medewerker van de mensenrechtenorganisatie B’tselem. Deze was overigens net te laat om ook een opname te maken van de dood van al Sharifs kameraad al Qasrawi, die op vergelijkbare manier werd vermoord.
De video van Azaria ging echter de hele wereld rond, en daarop werd Azaria in staat van beschuldiging gesteld. Eerst voor moord, maar toen bleek dat zijn daad veel steun van andere Israeli’s had, werd de aanklacht verlaagd tot doodslag. Nog weer later werd duidelijk dat Azaria voor zijn daad ook de steun had van de hoogste leden van het Israelische establishment. Vandaar waarschijnlijk dat zijn straf nu zo belachelijk laag uitvalt. Nou ja, zo weten de Palestijnen tenminste dat een Palestijns leven in Israel echt op waarde wordt geschat. Azaria gaat overigens in beroep.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist