Haye van der Heyden op straat gezet door extreemrechtse omroep Ongehoord Nederland

LPF-toestanden bij de pas opgerichte, extreemrechtse omroep Ongehoord Nederland (ON): mede-oprichter en onofficiële woordvoerder Haye van der Heyden is na amper een week al via de zijdeur afgevoerd.

Aanleiding is een desastreus verlopen interview met Van der Heyden in het radioprogramma De Perstribune. Daarin zei Van der Heyden dat hij Holocaustontkenners en pedofielen graag een podium zou bieden bij ON. Op sociale media stak vervolgens de voorspelbare storm op, waarbij iedereen en alles op de rechtervleugel over de eigen benen struikelde in de haast zich van Van der Heyden te distantiëren.

Van der Heyden probeerde de brand nog te blussen met wat sussende verklaringen op Twitter, maar dat bleek dus een typisch geval van ’too little, too late’ te zijn. Gisteren werd de ‘chef humor’ door zijn collega’s op het matje geroepen, waarna men ‘in goed overleg’ (kuch) besloot dat Van der Heyden maar beter uit het zicht kon verdwijnen. Van der Heyden blijft op de achtergrond als programmamaker betrokken bij ON, maar mag niet meer namens de omroep naar buiten treden.

Bron: Mediacourant