Hans Smolders (rabiaat-rechts Tilburg) wil coalitie met D66

Hans Smolders begrijpt niet dat D66 te Tilburg niet met zijn partij wil samenwerken. Dat ze een ander wereldbeeld hebben zou volgens hem een drogreden zijn:

Dat wij een ander wereldbeeld hebben, klopt niet. Dat is een drogreden. Het CDA staat qua drugsbeleid en ethische kwesties ook haaks op D66 en daar hoor je ze ook niet over.”

Blijkbaar is het onbegrijpelijk voor hem dat er mensen zijn die het xenofobe en racistische wereldbeeld, waarmee hij vermoedelijk door zijn voormalige werkgever Pim Fortuyn besmet is geraakt stelselmatig en principieel afwijzen (Smolders was diens chauffeur; blijkbaar is dat in extreem-rechtse kringen voldoende om vervolgens als politicus serieus genomen te worden). Misschien is het iets Brabants, men is hier gemoedelijk, en dat is iets wat mij op zichzelf heel erg aanstaat. Ik ben dat – alhoewel slechts importbrabo – zelf ook. Dus meent zo’n Smolders wellicht dat er over die verschillen wel heen te stappen moet zijn. Er zijn echter momenten waarop die gemoedelijkheid ophoudt, en dit zou er zo een moeten zijn.

D66 heeft – als enige – in elk geval op nationaal niveau immigratie- en islamkritische politici steeds afgewezen, en hopelijk houdt men ook in Tilburg de poot stijf. Maar laten we niet te vroeg juichen, want zeker op lokaal niveau, zoals in Rotterdam, hebben ze wel degelijk gebogen voor de Discriminerende Stem des Volks die serieus genomen moest worden en waarnaar geluisterd diende te worden.