Han ten Broeke (‘PVV met leden’): ‘eigen businessmodel eerst’

Over de VVD Zeewolde zei ik hier dat die lui het patent lijken te hebben op hypocrisie.
Dat geldt natuurlijk voor de hele ‘PVV met leden’ en Han Ten Broeke is daar een sprekend voorbeeld van.
Vandaag is trouwens niet de eerste keer dat we deze meneer betrappen op het ‘selectief omspringen’ met de waarheid en feiten.
Terwijl in de Middellandse Zee en de landen er omheen zich een humanitaire ramp voltrekt van ongekende proporties en met gevolgen die nog decennia zullen doorwerken op allerlei manieren, neemt VVD Tweede Kamerlid Han ten Broeke in de Volkschbruine Haat- & Lasterbode de gelegenheid te baat te pleiten voor uitbreiding van de oorlog in Mali.
Over het voornemen van de EU boten van mensensmokkelaars te vernietigen – hetgeen onvermijdelijk zal resulteren in bommen op schepen vol vluchtelingen, hetzij per ongeluk hetzij met opzet – zegt ten Broeke:

Je kunt wel de bootjes van de mensensmokkelaars kapot schieten, maar niet hun businessmodel.

Bron

Hij betoogt dan verder dat die vluchtelingenstromen en dus ook de mensensmokkel begint in het hart van Afrika en noemt als voorbeeld Mali.
Nederlandse militairen (450 man in een land bijna 35 keer groter dan Nederland) in Mali zouden daar de smokkelroutes in kaart moeten brengen en militairen zouden onder de vlag van de VN daar en ook elders in Afrika ingezet moeten worden om mensensmokkelaars te stoppen en zo hun ‘business model’ te vernietigen.
De stuitende hypocrisie van dit lid van de ‘PVV met leden’ zit hem daarin dat ie het doet voorkomen alsof daarmee de menselijke tragedie die plaatsvindt gestopt en opgelost kan worden.
Waar deze VVD’er aan voorbij gaat – willens en wetens – is dat deze aanpak niet de oorzaak van de ellende wegneemt.
Daar is de VVD ook niet in geïnteresseerd: de ware reden is dat het ‘business model’ van de mensensmokkelaars het ‘business model’ van westerse ondernemingen in Afrika (en in het specifiek genoemde Mali) in de weg begint te zitten.
Westerse ondernemingen en hun zaakwaarnemers moeten ongestoord en in alle rust de landen waar het om gaat leeg kunnen plunderen.
Zo zit er in Mali bijvoorbeeld een goudvoorraad van duizelingwekkende omvang waarvan de ontginning pas is begonnen. Maar de plaatselijke bevolking ziet van de opbrengsten daarvan niets terug.
Dát is de enige en ware reden waarom de oorlog in Mali en de rest van Afrika wat ten Broeke betreft uitgebreid moet worden: om de plundering van Afrika ongehinderd door te laten gaan.
(Plundering van de rijkdommen van een ander: het is exact hetzelfde motief als waarom zijn clubgenoot van Baalen en PvdA-collega Monasch hebben meegeholpen een staatsgreep in Oekraïne te bewerkstelligen met als gevolg oorlog en een heleboel onbeschrijfelijke ellende. Of waarom er politieagenten in Kunduz werden opgeleid die uiteraard slechts parkeerbonnetjes zouden uitschrijven.).
Die vluchtelingen die zich door de aldus gecreeërde onvoorstelbare armoede en terreur in wanhoop overgeven aan mensensmokkelaars kunnen deze VVD’er geen zak schelen.
Wil je de tragedie op een paar uur vliegen van Europa werkelijk stoppen, moeten de volkeren van Afrika als allereerste profiteren van de rijkdommen die nu onder het mom van humanitaire missies onder hun neus vandaan geroofd worden.
Wat de VVD-meneer voorstaat is niet het aanpakken en oplossen van een tragedie maar meer terreur om roof te faciliteren.
Een goed begin inzake het werkelijk oplossen van de ellende wat Nederland betreft zou al zijn dergelijke charlatans als ten Broeke, Azmani, de hysterische gek Sybrand Buma en Karskens geen platform meer te bieden voor hun ranzige ideetjes.
Han ten Broeke is lid van de Tweede Kamer namens de ‘PVV met leden’ en plakt in die hoedanigheid op uw kosten reeds 3092 dagen al hypocriete, mensen verachtende onzin zwatelend aan het pluche.

Er is in Nederland een generatie die zenders op t.v. heeft waarop een heleboel rotzooi de huiskamer binnenkomt. Han ten Broeke van 'PVV met leden': Eigen business model eerst.
Er is in Nederland een generatie die zenders op t.v. heeft waarop een heleboel rotzooi de huiskamer binnenkomt. Han ten Broeke van de ‘PVV met leden’: Eigen business model eerst. (Eigen screenshot)