Haat spuwende gayservatives kaapten de Rotterdam Pride (onder toeziend oog van de politie)

Tijdens de Rotterdamse Pride Walk zijn gisteren activisten geduwd en geslagen door de politie en de Dutch Gayservatives, een netwerk afkomstig uit kringen van alt-right en Leefbaar Rotterdam. Olave Basabose was een van die activisten en beschreef gisteren wat er allemaal gebeurde.

Rotterdam viert Pride vannacht. De gay bars zijn gayer en de hetero bars gay-for-pay. Ze vieren vrijheid, zeggen ze.

I just got home. Words echo in my head: “Remember Remember: Stonewall was a riot! Remember Remember Stonewall was a riot”. It was a riot, led by angry poor, sick, homeless, hungry, bruised and beaten trans women of color. It was a riot for justice, dignity, equality and freedom from oppression; state-sponsored, state-run and state-sanctioned oppression.

En dus ben ik thuis, nu, want ik voel me vervolgd door de boze, bedreigende blik van de behaarde, getatoeëerde politieman op zijn fiets. Ik hoorde later dat hij met zijn fiets ging slaan op een van ons. Ik voel me vervolgd door de harde, grijpende en duwende handen van de politieman die me in de oren venijnig toebeet: “volg mijn bevelen op of ik blijf je duwen”. Ik voel zijn handen nog, zijn dreigen galmt nog in mijn oren. Ik zie nog de woest blik van de zwarte politieman die door zijn collega’s van ons afgetrokken moest worden en tot bedaren gebracht moest worden. Hij woont bij mij in de buurt, ik zie hem wel eens lopen in de supermarkt. Hij loopt op de pas van een onhoorbare trommel. Nee hij loopt eigenlijk niet, hij marcheert, plechtig, stoer, opgeblazen. Een slanke, mooie, zwarte stoere echte man.

Lees verder bij de bron, Doorbraak.