Haar ware gezicht …

De Nederlandse staat – bedoeld wordt deze keer politiek en rechtspraak – was de afgelopen week wel erg druk met van alles … echter er zit wel een overeenkomst tussen de verschillende zaken. De Palestijnen krijgen geen geld meer, maar Nederland verzet zich tegen de etikettering van producten uit het “gebied van de bezetters”; zgn Daesh vrouwen worden de speelbal van de politiek en zo zijn er nog een aantal zaken ‘afgehandeld’. 

Daesh

Aan de ene kant wordt er gezegd dat ‘strijders’, vrouwen en kinderen die naar Syrië zijn vertrokken, geen rechten hebben om terug te keren, maar aan de andere kant zijn er al wel twee vrouwen uit het gebied door Turkije teruggestuurd. En wat doet Nederland nu? Eén van de dames heeft ook een Nederlands paspoort en heeft het recht om Nederland binnen te komen, ondanks de grote woorden van het ‘derde divisie voetbalteam van ome Mark’ – want het schijnt ook in de coalitie te rommelen – en ondanks dat er nog steeds niet formeel een aanklacht aan de vrouwen is overgedragen, behalve de zwakke smoes van ‘lidmaatschap van een terroristische organisatie’. En zelfs dat is niet eens bewezen, daar lid zijn van een organisatie (meestal) betekent dat je lidmaatschapsgeld moet betalen en ik geloof niet dat dat is gebeurd. Maar tevens heeft Nederland wel support en goederen geleverd aan zgn. terroristische organisaties in Syrië. Oh, de een mag het wel en de ander niet? 

Ondertussen heeft de staat een zaak ‘gewonnen’ bij het Hooggerechtshof over de kinderen die in Syrië zitten en in feite ook Nederlanderschap zouden hebben, maar ‘we moeten ze maar niet terug halen’. De coalitie kan weer gerust ademhalen, want de rechtspraak heeft zich geschaard achter de onmenselijke, inhumane en onbeschofte uitspraken van de coalitie over deze kinderen, zo in de trant van “We halen met elk kind een tijdbom naar Nederland”, “het zijn potentiële terroristen” en “ze zijn verward”. Ja, dat laatste is waarschijnlijk waar, maar daarom moeten we ze terug halen en opvangen met (psychologische) hulp en wel heel snel en zorgen dat ze een opleiding krijgen die goed is voor deze kinderen. 

Marokko

Natuurlijk gaat de coalitie met allerlei partijen trachten om tafel te gaan zitten om zogenaamde uitgeprocedeerde asielzoekers terug te kunnen sturen. Bij deze gesprekken hoort natuurlijk ook het koninkrijk Marokko, echter de gesprekken verliepen niet zoals de staatssecretaris had gehoopt of was er wat meer aan de hand? Was de communicatie zo slecht dat men elkaar niet begreep en moest daarom een Nederlands traantje weggepinkt worden? 

Persoonlijk denk ik dat zich nog meer achter de schermen afspeelt, want als we kijken naar het stuk hierboven, is het gewoon te verwachten dat de Nederlandse regering teruggestuurde zgn Daesh vrouwen zo snel mogelijk Nederland uit wil hebben en dus naar Marokko wil sturen, ondanks Nederlands paspoort en Nederlandse verantwoording. 
Maar ja, in Den Haag wordt gedacht: weg is weg en dan zijn we er van af. 

Voor de coalitie was het maar goed dat de minister het ‘probleempje’ glad heeft kunnen strijken.

Haga Lyceum

Maar de regering krijgt niet altijd en overal zijn zin, gelukkig maar en dat geldt zeker in het dossier van het Cornelius Haga Lyceum. Het is toch ook te absurd voor woorden dat als de minister iets niet aanstaat in opvoedkundig Nederland, hij zo maar de geldkraan kan dichtdraaien. Het zou er nog eens bij moeten komen, maar heeft de minister het recht wel om de subsidie te stoppen? M.i. is dat helemaal niet slim, want met subsidie heeft de minister nog enige invloed, maar zonder kan de school zijn gelden gewoon ergens anders gaan halen.

Ik ben bang dat dit dossier al heel lang niet meer draait om de opvoeding en opleiding van de kinderen maar gewoon een persoonlijke vete is geworden tussen de minister en het bestuur van het Cornelius Haga Lyceum en dat is het slechtste wat er is ontstaan. Met de hakken in het zand zal er nooit een oplossing komen. Laat het bestuur gewoon zijn werk doen, zie hoeveel ouders en kinderen achter het bestuur staan, houd daar eens even rekening mee. 

Palestina

Deze week heeft de Tweede Kamer ingestemd met het stopzetten van de zgn. “ … hulpfondsen die zijn toegewezen aan de betalingen naar de Palestijnse Autoriteit wegens hun financiële hulp aan terroristen en hun families, meldden diverse media in Israël … “ Deze zin kwam van een site die natuurlijk onder invloed staat van de bezettende macht in Palestina.

Maar nu wordt het steeds meer duidelijk dat de Nederlandse politiek niets meer wil doen voor de Palestijnen, geen erkenning, geen support, dus nu ook geen geld meer, maar ook geen veroordeling van de aanvallen van de bezetters. Nee, Nederland heeft zijn vingers afgetrokken van Palestina, West Bank, Al Quds en Gaza en heeft duidelijk de kant van de bezettende macht gekozen. 

Maar dat was niet het enige bericht over de terugtrekking van de Nederlandse politiek in het dossier “Onbeschofte aanvallen op Palestina”. Via de internationale media is het volgende bericht ontvangen: “ … Het Nederlandse parlement heeft dinsdag een motie aangenomen tegen een recente uitspraak van de Europese rechtbank over de etikettering van producten die in Israëlische nederzettingen zijn gemaakt, meldde de Times of Israel.
Volgens het rapport roept de motie – goedgekeurd 82-68 – de Nederlandse regering op zich te verzetten tegen de uitspraak van het Europese Hof van Justitie, op grond van het feit dat Israël onterecht wordt “uitgekozen” … “

Nederlandse regering als beschermheer van de bezetter van Palestina. Als u nu eens terugkijkt wat hierboven allemaal beschreven is, dan is de rode draad …. de aanval op de Islam; alle artikelen hebben iets in zich waaruit blijkt dat de coalitie op zijn minst niet vriendelijk staat t.o.v. de Islam. 

Maar ondertussen staat Nederland op zijn kop: boeren staken, leraren staken, verplegend personeel staakt en wie weet wat er allemaal nog gaat komen. Maar de premier is bezig met stikstof en moet tegen zijn (rijke-vriendjes) achterban gaan vertellen dat die benzineslurpende grote bakken niet meer harder dan 100 km op de grote wegen mogen rijden. Heeft de heer Rutte vanuit zijn Torentje wel eens gezien hoeveel er stilstaat op de weg? Man, 20 haal je niet eens meer op de snelwegen in Nederland. 

Pas op, er kan nog een auto komen.