Grootste Amerikaanse vakbond steunt Clinton

AFL-CIO
Illustratie: Wikipedia

De grootste Amerikaanse vakbondsfederatie, de AFL-CIO, steunt Hillary Clinton. De AFL-CIO heeft ruim 12 miljoen leden. Ze is vooral sterk vertegenwoordigd in de publieke sector. Tot nu toe had de vakbondsfederatie zich onthouden van het geven van een stemadvies. De voorkeur van de leden gaat ongetwijfeld uit naar Bernie Sanders, maar het is inmiddels duidelijk dat Sanders niet de Democratische presidentskandidaat wordt.

Al eerder had Chris Shelton, de voorzitter van de Communications Workers of America, geadviseerd op Clinton te stemmen. Tot voor kort steunde Shelton Sanders. Ook Shelton’s overwegingen zijn puur pragmatisch: met Sanders wordt het hem niet en de prioriteit dient nu te liggen bij het tegenhouden van Donald Trump.

Bernie wordt de kandidaat niet. Hillary Rodham Clinton wordt dat wél…En wat je ook mag denken van Minister Clinton – persoonlijk denk ik dat ze een verdomd goede senator voor New York was en dat een flink deel van de vijandigheid toegeschreven kan worden aan openlijk seksisme en een omvangrijke ‘rechtse samenzwering’ – ze is hoe dan ook de kandidate die het opneemt tegen Donald Trump. En, broeders en zusters, we moeten ervoor zorgen dat Donald Trump géén president wordt.

Bron: Daily Kos