Groen Links grote winnaar in peiling IPSOS

Groen Links blijft het goed doen in de peilingen. In de eerste IPSOS-peiling sinds de gemeenteraadsverkiezingen komt de partij uit op 18 zetels, een winst van vier t.o.v. de laatste peiling vóór de verkiezingen.

Minder goed nieuws is er voor D66 en de PVV. Beide partijen blijven verliezen en staan nu op 14 zetels. Ooit stond Wilders’beweging op 38 zetels in de peilingen, maar dat lijkt inmiddels alweer een eeuwigheid geleden.

De virtuele groei van het FvD is een tijdje geleden al gestokt, de partij zweeft nu alweer maanden rond de tien zetels. Virtueel staan PVV en FvD nu samen op 24 zetels, aanmerkelijk minder dan de 38 die de PVV ooit in haar eentje scoorde.

GL is nu de tweede partij van het land, maar wél op ruime afstand van de VVD die mag rekenen op 33 zetels. De regen aan corruptieschandalen waardoor de VVD al jaren geteisterd wordt, lijkt de partij amper te deren – wat dan weer het nodige zegt over de rechtse kiezer.

Op de – nou, vooruit – ‘linkervleugel’ blijft de PvdA het met 8 zetels dramatisch doen. De SP weet daar nog steeds niet van te profiteren, verder dan 12 zetels komen Marijnissen en co niet.


Bron: Een Vandaag