Griekse regering houdt kiesbeloftes ondanks druk trojka

“De Griekse bevolking blijft nog altijd in groten getale de huidige regering betrouwen. Dat neemt niet weg dat de mensen ongerust zijn. Er zijn weliswaar al zovele zogenaamde laatste data voor de ondergang gepasseerd, het moet echter maar één keer toch waar blijken te zijn. De Grieken willen immers wel degelijk binnen de EU blijven.”

“De huidige regering is drie maand aan de macht. Hoe dan ook, heeft ze volgens de Grieken meer gedaan om het Griekse standpunt te verdedigen in Brussel dan de vorige regeringen. Die krijgen nog altijd het verwijt dat ze niet eens probeerden weerwerk te bieden tegen de bevelen van de trojka.”

“Hier in Athene weet Syriza nog niet goed hoe ze met de media moeten omgaan. Die gaan binnenkort zendrechten moeten betalen en waren sowieso al niet gul met positieve commentaar. Er zijn tegelijkertijd nogal veel Syriza-politici aanwezig in talkshows van die zenders, waar hun het vuur aan de schenen wordt gelegd. Toch blijven de opiniepeilingen positief. Dat heeft minder te maken met de mediastrategie van Syriza dan met het fundamentele gebrek aan geloofwaardigheid die de media hier hebben.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel, De Wereld Morgen laat een correspondent aan het woord)