Griekse anarchisten geven het goede voorbeeld

greek-naziZaterdag werd in Maroussi, ten noorden van Athene Giorgos Germenis, een parlementslid van de fascistische Gouden Dageraad in elkaar gemept. Germenis, die een gevangenisstraf van 18-maanden heeft volbracht vanwege zijn rol in de politieke moord door een Gouden Dageraad-lid op de linkse rapper Killah-P, claimt dat het hier om een ‘moordpoging’ ging.

Dit nadat krakers van Kouvelou Mansion hem bij toeval in een café in de noordoostelijke voorstad van de Griekse hoofdstad zagen zitten.

Uit een online geplaatste verklaring blijkt dat zij de nazistische politicus benaderden, en antifascistische slogans riepen om hem uit het etablissement te verjagen.

Germenis greep echter naar een pistool, in plaats van eieren voor z’n geld te kiezen, en moest dat met een aantal forse klappen bekopen. Hij heeft zich moeten laten verzorgen in een lokaal ziekenhuis, waar hij na een korte behandeling weer mocht vertrekken.

De anarchistische activisten verklaarden voorts ‘de fascisten te veroordelen voor het spelen van de rol van “stroman” en “steunpilaar van het systeem.” Ze riepen dan ook iedereen die wordt onderdrukt, zowel de lokale bevolking als migranten, om alles wat hen in de weg staat en de weg naar een meer gelijke, eerlijke en menselijke maatschappij blokkeert uit de weg te ruimen.