Grieken krabbelen niet terug

Volgens een opiniepeiling door de Griekse krant Parapolitika stijgt het vertrouwen van de Grieken in de nieuwe regering. Ook minister van financiën Varoufakis krijgt 60 procent van het vertrouwen van de Grieken.
Bij de verkiezingen van 25 januari behaalde Syriza 36,3 procent van de Griekse stemmen, een stijging van 9,4 procent tegenover 2012. Dankzij de extra 50 zetels voorzien in de bizarre verkiezingswet – die tot voor kort telkens de twee grote traditionele partijen PASOK en Nieuwe Democratie aan machtsuitoefening hadden geholpen – kwam Syriza nipt twee zetels te kort om alleen een regering te vormen.

Tsipras vond onmiddellijk een coalitiepartner in de rechtse partij Onafhankelijke Grieken (ANEL) die met 4,8 procent van de stemmen 13 zetels haalde. Volgens de opiniepeiling van de krant Parapolitika is een meerderheid van de Grieken positief over deze coalitie met ANEL. 68 procent van de Grieken hebben vertrouwen in eerste minister, 60 procent in minister van financiën Yanis Varoufakis.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be