Greenpeace gaat undercover: ‘academici schrijven klimaatsceptische rapporten op bestelling’

Een undercover onderzoek door Greenpeace brengt aan het licht hoe fossiele brandstofbedrijven in het geheim academici aan prestigieuze Amerikaanse universiteiten betalen om rapporten te schrijven die twijfel zaaien over de stand van de klimaatwetenschap en die de commerciële belangen van deze bedrijven behartigen.

Medewerkers van Greenpeace UK deden zich voor als vertegenwoordigers van olie- en gasbedrijven. Ze vroegen academici van de Amerikaanse Princeton en Penn State universiteiten om rapporten te schrijven over de voordelen van CO2 en het gebruik van steenkool in ontwikkelingslanden. De professoren stemden toe deze rapporten te schrijven en beloofden dat de financiers geheim zouden blijven.

De toonaangevende klimaatscepticus en academicus William Happer van Princeton, toonde zich akkoord om een rapport voor een oliemaatschappij uit het Midden-Oosten te schrijven en stelde de onderneming gerust dat hij de bron van de financiering niet hoeft te vermelden. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

Zie hier.