Google schopt seksistische medewerker op straat

Google heeft een medewerker die vrouwen intellectueel minderwaardig vindt op straat geschopt.  Het betreft ene James Damore, die een memo schreef waarin hij tekeer gaat tegen positieve discriminatie. Positieve discriminatie is maar onzin, vindt Damore. Vrouwen zijn stom en horen achter het aanrecht thuis, niet in technische- of IT-functies.  Het enige dat vrouwen beter kunnen dan mannen, is kinderen verzorgen.

Uiteraard namen zijn vrouwelijke collega’s – en naar verluid ook diverse mannelijke collega’s – Damore dit standpunt niet in dank af, met als gevolg dat de werksfeer in het bedrijf er niet op vooruit ging. Intern ontstond er zóveel rumoer, dat Google zich uiteindelijk gedwongen voelde Damore aan de dijk te zetten.

Onder rechtse witte mannen – een uitermate onzekere en kwetsbare groep – heeft het ontslag van Damore tot de nodige opwinding geleid. De alt-right is een inzamelingsactie voor Damore begonnen en burgerlijk rechts wijst maar weer eens op de gevaren van gelijke behandeling politieke correctheid:

Bron: select/all