Golf van arrestaties op de Westoever en in Jeruzalem: tenminste 45 in twee dagen

Israel heeft de afgelopen twee dagen een ongewoon groot aantal Palestijnen opgepakt bij razzia’s in Oost-Jeruzalem en plaatsen verspreid over de Westoever. Het persbureau IMEMC spreekt van30 Palestijnen  die dinsdagmorgen vroeg werden opgepakt, WAFA van 25 arrestaties en . De dag ervoor werden 17 mensendoor de soldaten uit hun huizen geplukt. Het ”normale” gemiddelde ligt rond de 10 per dag.
Het grootste aantal arrestaties vond plaats in Oost Jeruzalem. Een woordvoerder van de Jongerenorganisatie in Oost-Jeruzalem, Hani Halabiyya, zei dat Israelische troepen met meer dan 35 voertuigen, een bulldozer en vier militaire bussen kort na middernacht de dorpen al-Eizariya en Abu Dis bestormden en 15 jongeren meenamen nadat ze  hun huizen waren binnengedrongen en overhoop hadden gehaald. Halabiyya zei dat de militaire actie tot botsingen leidde met de buurtbewoners, waarbij de Israeli’s in het wilde weg traangas afschoten op huizen.
De troepen hingen ook posters op met foto’s van oudere Palestijnen die werden opgeroepen te zorgen dat hun kinderen niet meer betrokken zouden raken bij ”terroristische activiteiten”.

 (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist