Gezonde bedrijven hebben een klimaatplan

Het is de hoogste tijd dat de grote vervuilers met een klimaatplan komen. Dat ze laten zien hoe ze hun CO2-uitstoot zo snel mogelijk afbouwen. Want ze maken de wereld ziek. Alleen zo voorkomen we de ergste klimaatrampen nog. Samen zorgen we dat ze kiezen voor een gezonde bedrijfsvoering die wel houdbaar is. Dit is onze laatste kans. Doe je mee?

Na onze overwinning in de Klimaatzaak tegen Shell is duidelijk dat ook de andere grote vervuilers nu in actie moeten komen. Maar uit zichzelf doen ze dat niet. Daarom bezorgden wij op 13 januari een dringende brief bij 29 grote vervuilers. We vragen van ze om vóór 15 april met een eigen klimaatplan te komen. Want gezonde bedrijven hebben een klimaatplan. En jij kan meehelpen door deze brief te ondertekenen.

Wat is een gezond bedrijf?
De meeste bedrijven noemen zichzelf gezond als ze winst maken. Maar hoe kan een bedrijf gezond zijn als ze de toekomst kapot maakt door te blijven vervuilen? Samen kunnen we de ergste klimaatrampen nog voorkomen, door grote vervuilers te dwingen gezond te werken. Voor jouw gezondheid. En die van je kinderen. Het is tijd. De gigantische uitstoot van CO2 moet nu stoppen.

Een brief voor alle grote vervuilers
De brief die 29 grote vervuilers ontvingen, is duidelijk: kom vóór 15 april met een klimaatplan. Lees onze brief en doe mee door hem te ondertekenen. Zo voeren we samen de druk op bij de grote vervuilers.

Brief ter ondertekening

Bron: Milieudefensie