Gewone burgers moeten hun bek houden

wc-verstoptDe NPO wil meer aandacht voor de gewone burger. Voor mij houdt dat in dat de publieke zender meer, ja, nóg meer, begrip zal tonen voor racisme, xenofobie, moslimhaat en fascisme. Nóg meer aandacht voor burgers die hun fascistoïde gal willen spugen.

Ik wil aandacht voor mensen die verstand van zaken hebben. die kennis kunnen delen met u en mij, de gewone man, om ‘onze gewone gevoelens’ in goede banen te leiden. Immers, kennis is macht en het delen van kennis is het delen van die macht.

Stel je eens voor dat de gewone burger informatie kreeg waarmee hij zijn gevoelens een plek kon geven, dat de gewone burger zijn verstand liet prevaleren boven zijn onderbuikgevoelens, stel je eens voor.

Gewone burgers moeten leren hun grote scheur dicht te houden, eens te luisteren naar, en te lezen over de feiten en de cijfertjes om hun gevoelens van onzekerheid, haat en xenofobie een plek te kunnen geven en te stoppen met het oreren van onzin over zaken waar ze niets van weten. Om te leren populistische bagger te doorzien.

Helaas is de publieke omroep een verstopt publiek toilet geworden waarop iedereen, zonder door te kunnen spoelen zijn drol mag draaien. En dat stinkt kan ik u verzekeren.

Verscheen ook op Defryskblog