Twee gewonden overlijden, aantal door Israel in Gaza gedode demonstranten stijgt naar 39

Opnieuw zijn twee gewonden in Gaza aan hun verwondingen bezweken. Zondagavond overleed de 30 jarige Abdallah Mohammed Shamali uit Rafah in het Europese ziekenhuis in die plaats  Hij werd afgelopen vrijdag tijdens zijn deelname aan de protesten van de ”Grote Mars van de Terugkeer” ten oosten van Rafah door een scherpschutter in zijn buik geschoten.  Maandagochtend overleed de 18 jarige, dove, Tahrir Mahmoud Wahba. Hij werd met scherpe munitie neergeschoten op 13 april, ten oosten van Khan Younis, dicht bij het Awdeh vluchtelingenkamp.

Hun dood brengt het aantal mensen dat tijdens de demonstraties door de Israelische scherpschutters is doodgeschoten op 39, of 41 als twee doden die in  de marge van de demonstraties werden gedood worden meegerekend. Onder de doden waren drie minderjarigen en een journalist. Zondag raakten ten oosten van Khan Younis overigens nog drie jongeren gewond door kogels.
Zondag overleed ook een strijder van de Ezzeddin al Qassam Brigades van Hamas. Het was Tha’er Nayef az-Zare’ey, 30, uit Deir al-Balah. Hij werd gedood bij het instorten van een tunnel.

– Eerder verschenen bij Abu Pessoptimist