Georganiseerde vluchtelingenhaat valt niet goed bij CDA-basis

De met Noordkoreaanse zekerheid herkozen lijsttrekker van het CDA, de welbekende Haerbal van Buma Stemra, laat zijn oor liefst hangen naar het Volk dat juicht bij de aanblik van die nog veel Noordkoreaanser Lijder. Op basisniveau evenwel lijkt men zich er van bewust dat de PVV-lijn niet helemaal met “christen” of “democratisch” overeenkomt, zelfs misschien niet met “christen-democratisch”, wat dat ook moge zijn. Gisteren hadden we al het nieuws van de CDA-jongeren die tegen dwangarbeid blijken, nu komen vanuit kerkelijke hoek en basisniveau van het CDA klachten tegen het vluchtelingenstandpunt waarmee Buma de PVV paait in de Kamer.

Een aantal lokale CDA’ers roept hun partij op gastvrijer te zijn voor vluchtelingen. Ook bisschop Gerard de Korte en Arjan Plaisier, voorzitter van de Protestantse Kerk in Nederland, vragen de christen-democraten om barmhartiger te zijn. CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma pleit juist voor strengere maatregelen.

Wethouder Addy Verschuren uit Zaanstad is het niet eens met Buma dat vluchtelingen terug moeten naar hun eigen land als het daar weer veilig is. “Als ik kijk naar de mensen die wij in Zaanstad opvangen, dan zie ik die mensen hier oud worden. We moeten meteen beginnen met integratie en daar beleid voor maken.”

Verder lezen.