Gemeente Jeruzalem sloopt twee huizen in Silwan

De joodse feestdagen zijn weer achter de rug, de handen kunnen weer uit de mouwen. En ja, dan wordt er weer gesloopt. Maandag waren het drie prefab huisjes in de Bedoeïenengemeenschap Jabal al Baba, dinsdag was Silwan aan de beurt: twee huizen toebehorend aan de familie Abu Rajab werden met de grond gelijk gemaakt.
De correspondent van het Palestijnse persbureau Wafa, die dit meldde, bericht dat ze eerst werden leeggemaakt en vervolgens door bulldozers werden geplet. De reden: dat ze waren gebouwd zonder de (voor dit illegaal geannexeerde stasdsgedeelte door Israel voorgeschreven) Israelische vergunning.
Twee andere huizen in de wijk Issawiyeh werden op het laatste moment (nog even) gespaard. Hun eigenaars wisten sloop te voorkomen met papieren in de hand waaruit bleek dat rechtbanken de sloop hadden uitgesteld tot na afloop van hoorzittingen over deze gevallen.
Ach ja bouwvergunningen in Jeruzalem.  Joden krijgen ze met duizenden tegelijk, Palestijnen wachten er meestal jaren tevergeefs op.

Via:: Abu Pessoptimist