Gemeente Almelo buigt voor fascisten

In Almelo wordt de feestverlichting op de Egbert Gorterbrug niet ontstoken tijdens islamitische feestdagen. Het college van B&W is in wat weleens het meest abjecte vertoon van slaafse onderworpenheid uit de moderne geschiedenis kan zijn, bezweken voor druk van de PVV.

Niet te stuiten
Niet te stuiten

Vorige week maakte het AD – thuishonk van de extreemrechtse haathoaxer Wierd Duk – bekend dat Almelo de feestverlichting op de brug op ‘bijzondere dagen’ aan wilde steken. Naast Sinterklaas en Pasen rekende Almelo ook het islamitische Suikerfeest tot die ‘bijzondere dagen’.

Uiteraard kreeg Wilders bij het lezen van dit nieuws een rolberoerte, want islamisering, sharia en Eurabië. Je kent het wel. Het bericht leidde tot Kamervragen van De Leider en grote opwinding op fascistische blogs die zich bevestigd zagen in hun mening dat Nederland  wordt bestuurd door een geheim verbond van cultuurmarxisten en zelfislamiseerders.

B&W in Almelo kregen onmiddellijk last van knikkende knieën en hebben het eerdere besluit inmiddels teruggedraaid. “We zijn ons ervan bewust dat wij als overheid uiterst terughoudend en neutraal moeten zijn met het uiting geven aan religieuze feestdagen”, aldus wethouder Christien van Wijk.