Geldboete voor Jan Roos na mishandeling

Jan Roos is door de politierechter in Alkmaar veroordeeld tot een boete van 750 euro wegens mishandeling. Roos had vorig jaar mei op het terras van een café in Bergen  een 16-jarige(!) jongen zó hard in het gezicht geslagen dat het slachtoffer een hersenschudding, nekpijn, mondbloedingen en een losse voortand opliep.

Enige aanleiding was er blijkbaar niet, Roos had uitgehaald ‘gewoon, omdat het kon’. Volgens Jan zélf was hij belaagd door een groep jongens. Daarop maakte hij ‘een afwerende beweging’ waarbij zijn vuist volledig per ongeluk vol op de kaak van het slachtoffer belandde.

De rechter geloofde daar dus geen woord van en veroordeelde Roos tot een boete van 750 euro. Daarbovenop komt nog eens een schadevergoeding van 700 euro. Totaal: 1450 euro.

De in alles mislukte Roos zit inmiddels op zwart zaad. Fans van Roos zijn een gofundme-actie begonnen om te voorkomen dat Jan op straat belandt. Dat loopt nog niet écht: op dit moment is er een totaalbedrag van 23 euro opgehaald. Aanleiding voor Roos zich op Twitter uitgebreid te beklagen over dit gebrek aan solidariteit: