Geen premiersdebat want ‘Vol = Vol’

Geert Wilders en Mark Rutte halen opgelucht adem, want ze hebben een reden gevonden niet te hoeven meedoen aan het ‘RTL-premiersdebat’ Er mogen teveel partijen meedoen wat hen betreft: ‘Niet volgens afspraak’ Tijdens het tikken van dit stukje kom ik erachter dat het debat (terecht) helemáál niet doorgaat!

Geert Wilders hoeft niet uit te leggen waarom moslims erger zijn dan nazi’s. Mark Rutte hoeft geen verantwoording af te leggen voor de regering waar hij de afgelopen 4 jaar verantwoordelijk was. Zaken als het asielbeleid, oorlogsvluchtelingen en de zorg zijn voor Mark Rutte minder belangrijk dan het aantal partijen die meedoen aan het debat. Geert Wilders kan met een gerust hart het voor hem veel belangrijkere carnaval gaan vieren.

Iemand als Geert Wilders spuugt veel liever zijn populistische en xenofobe retoriek via twitter de media in. En de media lusten er wel pap van. En vergis je niet, ook Mark Rutte is een populist pur sang. Bij de vorige verkiezingen beloofde hij 1000 euro extra voor iedere werkende Nederlander. Dit jaar heeft hij opeens 2 miljard gevonden als hart onder de riem voor de verpleeghuizen.

Dat wordt lastig uitleggen, van die nazi’s die zo slecht nog niet waren, van die miljarden die opeens beschikbaar zijn.

Voor de populist is het weerwoord voor een groot publiek gevaarlijk. Door de mand vallen ligt op de loer. Hoon ligt op de loer. Nee, xenofoob en populistisch gal spugen vanaf de zijlijn is veel veiliger en effectiever.

Trap er niet in mensen. En ga stemmen op 15 maart. Tegen racisme, xenofobie, populisme en lafaards als Geert en Mark.