Geduld met bestuur Universiteit van Amsterdam raakt op

roodvierkantjeDe Nieuwe Universiteit schrijft naar aanleiding van de demonstratieve wake bij het Maagdenhuis van gisteren 11 april 2016:

“Gisteren hebben we ons beste rode tapijt uitgerold voor Atzo Nicolai en de Raad van Toezicht. We wilden hen graag een kans geven om in het voetlicht te treden en de nieuwe CvB-leden voor te stellen aan de academische gemeenschap. Meer dan honderd mensen hebben een uur lang in stilte gewacht op hun komst. Ze kwamen niet. Ons zoveelste bericht – dit keer dan maar in een fles – werd genegeerd. Wellicht hadden de RvT-leden het iets te druk met hun vele private lucratieve nevenactiviteiten om zich te bekommeren om zoiets triviaals als publiek onderwijs. Wat zou dit keer hun aandacht hebben opgeëist? Wellicht stond hun positie bij BAM een bezoek in de weg, het bouwbedrijf dat ook de UvA campussen bouwt? Of was het een van de vele momenten dat ze gepreoccupeerd waren met de draaideurpolitiek tussen politiek en bedrijfsleven? We zullen onze onderzoekscapaciteiten zeker inzetten om erachter te komen waar deze leden van het old boys network zich doorgaans mee vermaken. We laten nog van ons horen.”
Bron: Facebook

Dat de zogenaamde samenwerking tussen de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam geen kwestie van grote wederzijdse liefde is bleek al uit het aan het bordes van het Maagdenhuis opgehangen spandoek “I hartje HvA”, dat een protest tegen het protest beoogde te zijn. Laten we wel wezen: het samengaan is, zoals in alle quasi-verzelfstandigde publieke voorzieningen, een manier om zware en goedbetaalde bestuursposten te creëren voor het Netwerk.
Van de kant van de UvA wordt nu om ontvlechting gevraagd.