Ge-wel-dig!

Een heerlijk verfrissende bries waaide door de straten van Den Haag. Tientallen actievoerders hielden een sit-down annex blokkade-actie bij de Israëlische ambassade. De actie was gericht tegen de aanvallen op Gaza, en tegen de Nederlandsee steun aan Israël.. Deelnemers slaagden er glansrijk in om veel aandacht te winnen, en de 39 arrestaties van actievoerders droegen aan die aandacht nog bij. O, how sweet must be, the smell of even the smallest victory!

 

De actie ging welbewust verder dan enkel een demonstratie. “Let op! We gaan de wet breken”,  stond al in de oproep. Eerder protest had nog niet bepaald een luisterend oor afgedwongen. “Daarom is het de hoogste tijd om onze strategie te escaleren over te gaan op vreedzame, burgerlijke ongehoorzaamheid.”  Welnu, dat hebben deze dappere mensen dus gedaan.

De politie kwam met veel menskracht, busjes, paarden en zo. De politie dreigde. De politie hield tegen. De politie hield aan: uiteindelijk arresteerden agenten dus 39 actievoerders. Het totaal aantal mensen dat aan de sit-down deelnam of die door aanwezigheid ondersteunde, zal zeker zestig mensen zijn geweest. Sit-down plus – o, ironie! – alomtegenwoordige politie hebben feitelijk voor een tijdelijk effectieve blokkade gezorgd. De gang van zaken rond de ambassade is daadwerkelijk ontregeld, en dat was deel van het succes.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr