Gaten in het hekwerk van het gevangenkamp in de bossen

Maandag 20 juli 2015, morgen dus, om 13.30 uur begint bij de politierechter in Utrecht het proces tegen zeven mensen die ervan worden beschuldigd op 16 april een slordige zevenentwintig meter uit het hek van Kamp Zeist te hebben geknipt.
De ‘Zeister 7′ werden in de vroege morgen van 16 april bij Kamp Zeist gearresteerd door smeris die in het bos verstopt lag. Ze werden ruim vijf dagen vastgehouden in het cellencomplex Houten. Eén van hen is onder voorwaarden vrij en is maandag verplicht te verschijnen. In het procesdossier zit een ambtsbericht van de AIVD: “Actievoerders tegen het asiel- en vreemdelingenbeleid zijn voornemens om in deze week ’s nachts vernielingen aan te richten bij Kamp Zeist (..)”. Uit één van de processen verbaal blijkt bovendien dat de politie informatie had dat “er vannacht een bepaalde groepering bij Kamp Zeist het hek wilde gaan forceren”.

Meer over de zaak tegen de “Zeister Zeven”hier.

En hier meer over de plannen nieuw schrikdraad om de vluchtelingengevangenis aan te leggen.

Vandaag 19 juli 2015 zijn er opnieuw gaten in het hekwerk gevallen.
Saillant: naar het “onderhoud” van het opsluitcentrum Soesterberg gaat achthonderdduizend euro uit de pot voor “ontwikkelingshulp”…