Galbraith en Piketty: het vlees en de jus

Hoogbezoek in Brussel. Op 5 november gaf James K. Galbraith een lezing over de groeiende ongelijkheid in de wereld. Een dag later gaf Thomas Piketty een presentatie van zijn boek Kapitaal in de 21ste eeuw.
Economen James K. Galbraith (1952) en Thomas Piketty (1971) bespraken afzonderlijk hun onderzoeksbevindingen over het thema ongelijkheid. Na afloop liep je met bonzende slapen de zaal uit. De economische reuzen trakteerden hun publiek namelijk op een uitvoerig cijfermatig verhaal. Conclusie: het is zeker mogelijk om de groeiende ongelijkheid in de wereld de kop in te drukken.

Een dag vóór zijn boekpresentatie bezocht Piketty het Nederlandse parlement. In de avond kreeg hij een sterrenontvangst in Paradiso, de rocktempel van Amsterdam. Daar werd hij door journalist Joris Luyendijk geïnterviewd. De toegangskaarten voor het interview waren in een mum van tijd uitverkocht. De volgende dag stond Piketty in een grote klassieke, drielagige zaal in het Bozar-gebouw van het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be