G20: linkse activisten vogelvrij

Afgelopen maandag is in Hamburg een 21-jarige activist uit Nederland veroordeeld tot twee jaar en zeven maanden vanwege ‘het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, ernstige landvredebreuk en verzet tegen zijn aanhouding’ tijdens de G20. De uitspraak was tien maanden meer dan geëist. Met deze keiharde uitspraak zet de rechter de toon voor de rechtszaken die nog volgen. Een serie politieke showprocessen ligt in het verschiet.

De activist werd veroordeeld voor het gooien van twee flessen naar de politie. Hierbij zou een agent (lees: robocop) geraakt zijn op helm en been. De veroordeling vond plaats op basis van slechts twee getuigenissen, beiden agent. De getuigenissen liepen ook nog eens uit elkaar. Zo sprak de enige beschrijving van het uiterlijk van de flessengooier over ‘rasta’s’, terwijl de Nederlandse activist lang steil haar heeft.

De rechter kon tot deze zware straf komen omdat de mogelijke strafmaat in de aanloop naar de G20 is opgerekt. De Duitse staat heeft rond de top een klimaat geschapen waarin activisten werden gecriminaliseerd en de ruimte voor het gebruik van politiegeweld maximaal was. De rellen ontstonden pas nadat de ‘Welcome to Hell’-demonstratie tot tweemaal toe door politiegeweld uit elkaar was geslagen.

Als reden voor de zware straf stelde de rechter dat ‘politieagenten niet vogelvrij zijn voor… reltoeristen’. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: socialisme.nu