Fucking fracking business: vervuiling, gezondheidsschade, doodsbedreigingen & gekonkel door oorlog veroorzakende anti-cliëntelisme club

Schaliegas-winning: onbeschrijfelijke ellende
Schaliegas-winning: onbeschrijfelijke ellende

Voormalig twitteraar en (nog) partijleider van de partij die absoluut niet aan cliëntelisme doet Diederik Samsom, vindt dat er niet geboord moet worden naar schaliegas. Dat wil zeggen: niet in Nederland. In Oekraïne heeft zijn club samen met die van Hans van Baalen – een fervent voorstander van schaliegas winning, zo blijkt uit zijn website – er een oorlog voor meehelpen veroorzaken.

VVD leeghoofd Leegte is ‘verbaasd’ over de houding van Samsom. Iets dat me niet nodig lijkt: inzake de JSF draaide de anti-cliëntelisme partij ook verschillende keren en uiteindelijk kwam de vliegende Fyra die niet vliegt maar wel steeds meer, meer, meer kost er toch. Ik neem aan dat dat met die schaliegashandel ook wel zo zal gaan. Het schoothondje PvdA doet immers altijd braaf wat baasje VVD zegt.

Maar goed, die VVD leeghoofd is dus ‘verbaasd’ en wil eerst ‘alle feiten op een rij.’ Aannemende dat-ie dat echt meent – wat ik niet geloof – zijn wij de beroerdste niet hem even op zijn wenken te bedienen en een paar feiten even hier op tafel te leggen. Allereerst de gevolgen voor de bewoners in de onmiddellijke omgeving van schaliegaslocaties. Die gevolgen zijn met geen pen te beschrijven maar hier is er voorzien van zeer indringende foto’s een poging toe gedaan: geen drinkwater en brandbaar gas uit de waterkraan.

Hier kunt u lezen dat de fucking fracking-industrie het zelfs bestaat om naast ziekenhuizen en kinderspeelplaatsen te gaan boren, hetgeen de bewoners van het stadje Denton in Texas te gortig vonden worden en die zijn in het geweer gekomen om die hele fucking fracking business de nek om te draaien. En terecht. Niet alleen dat: maar ook ondanks doodsbedreigingen – jawel: doodsbedreigingen – aan het adres van degenen die die fucking fracking business niet zien zitten en daar te uitgesproken naar de zin van de gasboeren over zijn!

Hier tenslotte kunt u lezen dat de invoering van die hele fucking fracking business zo overhaast gebeurt, dat de wereld als gevolg ervan dezelfde soort ellende te wachten staat als de omwille van de winsten overhaaste invoering van het gebruik van bijvoorbeeld asbest en thalidomide, een drug die meer dan 80.000 mensen het leven heeft gekost. Schaliegas-winning is hetzelfde als wanneer de verwarming in je huis het niet meer doet en je al het hout uit je woning sloopt en opstookt om het nog hoogstens een paar uurtjes warm proberen te hebben in een ruïne bezaaid met lijken. Dat zou zelfs een leeghoofd als René Leegte moeten kunnen snappen.

Zo, dit waren een paar van de feiten en nou opzouten met die fucking fracking business. Zowel in Oekraïne als hier en overal elders.