Fred Teeven (#VVD) paniekzaaier met opportunistisch xenofobe agenda

Het is een feit, Fred Teeven is een paniekzaaier met een opportunistisch xenofobe agenda. Er zijn er in 2014 namelijk veel minder asielzoekers  toegelaten dan hij voorspiegelde, iets waarvoor hij nog speciaal op televisie bij Sven Kockelmann verscheen.

Het aantal is nog altijd veel minder dan staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie vreesde. Hij had in mei nog gezegd dat het aantal asielzoekers aan het einde van het jaar op 65.000 zou kunnen uitkomen. Het is wel zo dat er sinds 2002 niet zo veel asielzoekers waren in Nederland. (NRC)

Ik pleit ervoor Teeven bij elk optreden in de Kamer aan de leugendetector te hangen, waarvan de resultaten live op de muur achter hem geprojecteerd worden. Ik zal graag, geheel pro deo, de Excelsheet programmeren die daarvan een mooi grafiekje maakt.

Weliswaar is dit aantal asielzoekers het hoogste sinds 2002, maar er is dan ook een zeer grote humanitaire crisis gaande in Syrië. Elk fatsoenlijk mens geeft daar hulp aan, maar mensen als Fred Teeven laten daarentegen bijvoorbeeld hoogstpersoonlijk duizenden Syriërs kreperen. Anderhalf miljoen PVV-stemmers kan dit ook geen reet schelen. Denk daaraan als u op straat loopt, minstens één op de zes mensen die u daar ziet laten graag mensen in wanhopige toestand aan hun lot over, dat is de samenleving waarin wij leven.