Frauke Petry wijt tegenvallend resultaat PVV aan ‘harde toon’ van Wilders

Volgens Frauke Petry, de leider van de extreemrechtse Alternative für Deutschland (AfD),  is het tegenvallende resultaat van de PVV te wijten aan de harde toon die Wilders tijdens de campagne bezigde. Inhoudelijk was er met zijn boodschap volgens Petry niks mis: “Ik maak er geen geheim van dat wij een beter resultaat wensten voor de PVV en voor Geert Wilders. Burgers wilden een duidelijk verhaal, maar ze schrokken van de harde toon”. screenshot-65-wilders-de-leider

De PVV leek lange tijd de grootste partij te (kunnen) worden, maar moest de afgelopen weken geleidelijk terrein prijsgeven. Naar het er nu naar uitziet eindigt de PVV op 20 zetels, ruim achter de VVD. Wilders gaf vannacht weliswaar aan bereid te zijn toe te treden tot een coalitie, maar daar daar bestaat weinig kans op: vrijwel elke andere partij heeft de PVV uitgesloten. Dat weet Wilders natuurlijk ook wel. Indien Wilders’  aanbod afgewezen wordt – en dat is vrijwel zeker het geval – kan hij zichzelf presenteren als de vertegenwoordiger van Het Volk wiens nobele aanbod afgewezen werd door De Elite.

Marine Le Pen, Wilders’ Franse vriendin, is wat minder negatief dan Petry. Zij heeft Wilders inmiddels gefeliciteerd met zijn verkiezingsoverwinning. Le Pen wijst erop dat Wilders weliswaar niet de grootste is geworden, maar wel degelijk 5 zetels gewonnen heeft.

Bron: Die Welt